Klekkeferdigheter – del 3 Under inkubasjon

6. Vannspray og kalde egg

Fra 10 dager, i henhold til den forskjellige eggkaldetiden, brukes maskinens automatiske eggkaldemodus til å kjøle inkubasjonseggene hver dag. På dette stadiet må døren til maskinen åpnes for å sprøyte vann for å hjelpe til med å avkjøle eggene .Eggene skal sprayes med varmt vann ved ca 40°C 2-6 ganger daglig, og luftfuktigheten bør økes i henhold til fuktighetssprayen.Prosessen med å spraye eggene med vann er også prosessen med å avkjøle eggene.Omgivelsestemperaturen er over 20 °C, og eggene er kalde 1-2 ganger om dagen i ca. 5-10 minutter hver gang..

7. Denne operasjonen kan ikke glemmes

Når de siste 3- -4 dagene med inkubasjon, for å stoppe maskinen med å snu eggene, ta ut rulleeggbrettet, legg det inn i klekkerammen og plasser eggene jevnt på klekkerammen for avskalling.

8. Topp skallet

Inkubering av alle typer fugler og klekking er det mest kritiske, det er selvklekking og kunstig assistert klekking.

For eksempel tar det tid for andungene å hakke skjellene til de kommer frem.Derfor, hvis du oppdager at det er sprekker i skjellene, men ingen skjell frigjøres, må du ikke skynde deg for å hjelpe andungene med å slippe skjellene manuelt. Du må vente tålmodig og fortsette å spraye vann bort fra hakkeposisjonen.Etter å ha hakket i skallet, vil noen andunger med hell fullføre et sett med handlinger med hakking, spark og avskalling.Men i mange tilfeller har de bare hakket en sprekk i eggeskallet og sluttet å bevege seg fordi de gjenvinner energien.Vanligvis varierer denne prosessen fra 1-12 timer, noen ganger så lenge som 24 timer.Noen andunger hakket et stort hull, men kunne ikke komme ut. Det er svært sannsynlig at luftfuktigheten var lav, og fjærene og eggeskallene hang sammen og kunne ikke løsne seg.Hvis du vil hjelpe dem.Ikke prøv å trekke andungene ut ved å bryte eggeskallet direkte med hendene.Hvis eggeplommen til andungene ikke har blitt absorbert, vil dette trekke direkte ut de indre organene til andungene.Den riktige måten er å bruke pinsett eller tannpirkere for å hjelpe andungene med å utvide hullet litt langs sprekken, og blødningen bør stoppe umiddelbart før den settes tilbake i kuvøsen.Det er den beste operasjonen å la andungene lekke ut av hodet for å sikre pusting, deretter skrelle skjellene sakte ned og til slutt la andungene fullføre åpningen av eggeskallene av seg selv.Det samme gjelder andre fugler som kommer ut av skallet.


Innleggstid: 24. november 2022